fbpx
-3.2 C
София

Фенове на Minecraft успяха да влязат в същия свят, визуализиран в началния екран на играта

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Вероятно всеки, играл Minecraft от доста време, помни панорамата на стартовото меню. Тя оставаше непроменена от дебюта на версия 1.13 и представляваше малка мостра от това, което ви очаква при генерирането на първия ви Minecraft свят. Феновете обаче бяха толкова заинтересовани от света, изобразен на тази конкретна панорама, че решиха да го репликират, почти десет години по-късно.

За своето откритие съобщи потребителят Tomlacko в Reddit:

„Всеки трябва да е запознат с този свят. Той винаги се появяваше в главното меню на Minecraft, замъглен и въртящ се много бавно. Той се появи през 2011 в бетата на играта Minecraft 1.8 и се задържа много години, докато не го замениха наскоро във версия 1.13… и никой не знаеше сийда… досега“.

Tomlacko има предвид seed кода, който е уникален и автентичен за всеки генериран свят. Този код определя какво ще има в този свят и къде ще бъде поставен играча. Сред списъка с любопитни сийдове за Minecraft може би това е най-търсеният и интересен, но никой от разработчиците не сподели сийд код за неговото генериране. Tomlacko започна сериозно да търси отговора на въпроса си на 14-ти юни и вчера неговият екип най-накрая откри отговора на въпроса.

За целта Tomlacko трябваше да научи точната версия на играта, в която разработчиците са използвали този свят. След това, благодарение на редица компютърни изчисления е трябвало да се определи конкретното положение на героя, когато е направена панорамата. Останалата част от проучването все още не е ясна, освен, че с помощта на Discord сървъра [email protected] потребителят е събрал съмишленици, които да помогнат с компютърен ресурс в търсенето на сийд кода с помощта на машинно обучение (базирано на платформата BOINC). 24 часа след стартирането на програмата за търсене, един от компютрите на доброволците откри кода. Според статистиките на Tomlacko за целия проект е използвана 54,5 екзафлопса изчислителна мощност. Но накрая резултатът е налице.

А сега е и време да разкрием и самия сийд. Можете да избирате между два:
2151901553968352745
8091867987493326313
Координатите, на които е заснета панорамата, са:
X=61.48~, Y=75, Z=-68.73~
Светът е генериран на версия 1.7.3 Beta. Съветваме ви да използвате именно този билд, тъй като при следващите версии генераторът на светове претърпява големи промени.

Tomlacko показа и съответното видео в YouTube, разкривайки локацията на емблематичната панорама. Той обеща в следващите няколко дни да публикува и обяснителен Vlog за процеса на търсене на seed кода. Междувременно любителят на Minecraft си намери допълнително занимание за летните месеци. Той и неговата група търсят света с най-големия кактус (като досега рекордът достига 22 блокчета).

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини