Фил Спенсър може и да смята, че поддръжката на виртуалната реалност в следващия Xbox за ненужна, но той е човек, който може да оцени качествените неща и да го признае.

По-рано този месец Valve представиха Half-Life: Alyx, VR преживяване от света на Half-Life, което ще излезе през пролетта на следващата година за Valve Index, Oculus Rift и Quest, HTC Vive и Microsoft Mixed Reality. Играта е създадена специално за VR шлемове и ще представлява пълноценна игра, а не експериментален проект. Събитията в Alyx ще се развиват във времето между първата и втората част на Half-Life, като от Valve препоръчват тези от геймърите, които не познават света на емблематичната поредица, преди да сложат VR шлема си на главата да изиграят Half-Life 2: Episode 2.

Що се отнася до Спенсър, то думите му относно виртуалната реалност и това как никой от общността на Xbox не ги бил питал за включването на поддръжка на виртуална реалност в Scarlett, доведе до горещи дискусии в Интернет. Както вероятно си спомняте, Спенсър, шеф на Xbox звеното в Microsoft обясни наскоро мнението си за интеграцията на виртуалната реалност в следващото поколение на Xbox. Според него, освен това, че той не е регистрирал интерес от Xbox феновете към VR, то самата технология предполага самотни преживявания, или както той определи самата технология – за „изолираща“ – концептуална разлика от игрите, които той иска да влязат в портфолиото на следващия Xbox – такива, които да събират геймърите, а не да ги изолират.

„Честна обратна връзка. Заявих публично, че обичам начина, по който индустрията ни се превърна в пионер в редица области: AI, физиката, 3D, RT, VR/AR и т.н. Лично за нас, то важното е да се съсредоточим над нашите собствени иновации в момента. Изиграх някои страхотни VR игри. Успях да играя HL: Alyx това лято. Удивителна. Просто, не това е фокуса ни за Scarlett”, написа в Twitter тези дни Спенсър.

Междувременно, скоро след анонса на Alyx, Valve регистрираха изключително висок ръст в поръчките на Index, като се изкачи на второ място по продажби в Steam.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за