Фил Спенсър: Игрите от следващата година е по-вероятно да бъдат засегнати от отлаганията покрай коронавируса

0
105

Все повече хора се обръщат към игрите, като средство за убиване на времето, докато са в карантина и макар и да бяхме свидетели на някои отлагания, повечето игри излизат по график и получават актуализации въпреки, че разработчиците работят от вкъщи. Но в разговор с Business Insider, ръководителят на Xbox Фил Спенсър казва, че ефектът от пандемията върху графиците на предстоящите заглавия няма да бъде усетен поне до началото на 2021 г. 

“През лятото или ранната есен? Смятам, че нещата вървят добре за тези игри”, коментира Спенсър в интервюто. “Игрите, които са планирани за година по-късно или отвъд? По-скоро те ще усетят влияние, но ще успеят да отреагират.” 

По-конкретно Спенсър изтъква, че някои от високобюджетните разработки са трудно осъществими при все, че екипите работят от разстояние и вероятно това ще даде отражение върху много игри, включително и такива, които все още не са обявени пред широката аудитория. 

“Улавяне на движението (Motion capture) е един от отраслите, които на практика прекратиха дейност”, обяснява Спенсър. “Ние не посещаваме студиа, които се занимават с това. Ако преди това имате цялата заснета анимация и можете да я довършите в по-индивидуална среда, засягайки области като текстури и други неща, то вие сте в по-добра позиция. Ако обаче чакате за неща като мащабни аудио разработки, например, при условие че симфоничните оркестри са извън строя или други неща – като улавяне на движението, то вие попадате в неизбежен застой.”

Макар и несъмнено Спенсър да говори от гледна точка на Microsoft и техните партньори, вече станахме свидетели на игри, които им се наложи да се адаптират според настоящите обстоятелства. ArenaNet, например, потвърди, че следващата актуализация на Guild Wars 2 няма да има озвучение на диалозите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари