В необичаен ход за него, Фил Спенсър отправи директна критика към Sony и тяхната стратегия по отношение на преноса на техни заглавия към платформата на персоналните компютри, предава PlayStation Lifestyle. Шефът на Xbox не харесва как Sony пренасят от конзоли към игри своите години години след премиерата им за PlayStation, карайки ги да плащат два пъти за тях.

„В настоящия момент ние се явяваме единствената платформа, която доставя видеоигри за конзоли, PC и облака едновременно. Други пренасят конзолните игри към персонални компютри години след това, като по този начин карат хората не само да закупуват хардуер предварително, но и след това ги таксуват втори път да играят на PC. И разбира се всички наши игри са достъпни в абонаментната ни услуга от ден първи с включена пълна кросплатформена поддръжка“, пише Спенсър. В останалата част от изявлението си, той припомня настоящите успехи на Xbox Game Studios, изтъквайки също така факта, че студиото е сред най-големите външни издатели в Steam. В средносрочен план, Спенсър очаква възхода на компанията в гейм пространството да продължи да расте и през следващата година с фокус развитие на Game Pass и появата на нови игри от Bethesda.

Що се отнася до коментара му за Sony, той със сигурност предизвиква задоволство сред PC геймърите, които не могат да играят не една и две актуални игри днес. В същото време, PlayStation показа желание в последните години нещата да се променят, но едва ли скоро ще видим игра на PlayStation да дебютира едновременно за PC и конзолата им.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари