COVID-19 се отрази по изключително негативен начин на множество индустрии и отрасли по целия свят. Рестрикциите, наложени от правителствата по ограничение на разпространението му засегна и видеоигровата индустрия. Бяха отменени различни гейм форуми, други минаха към дигитален формат, забавено беше излизането на много игри. Няма никаква яснота докога ще продължи това, но вероятно няма да се ограничи единствено до тази година само.

Според шефа на гейминга в Microsoft и един от вицепрезидентите на компанията, Фил Спенсър, индустрията ще се сблъска с по-големи проблеми пред себе си през 2021, отколкото през 2020, заради COVID-19. Основна причина за това са снимките с живи актьори и преобразуването на движенията им в анимирани кадри чрез технологията за прихващане на движенията. Вече има игри, които са планирани за 2021, които страдат от това. И ако сега сме свидетели на спорадични забавяния на игри, то игрите за 2021 ще бъдат далеч по-сериозно засегнати, смята Спенсър.

„Работата с актьорите на практика просто спря. Ние не влизаме в тези студиа. Ако вече сте завършили прихващането и вече сте се заели с довършителни процедури, като по-специфичната художествена работа и в области, като оформяне на текстурите и други неща, вие се намирате в добра позиция“, обяснява Спенсър за CogConnected. „Ако обаче чакате да започнете работа по звука, работа с оркестри и подобни неща или да речем с прихващането на движенията, то вие в момента сте спрели и работите по други неща“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари