Едно от нещата, които определено не се хареса на конзолните геймъри, когато през 2013 година Microsoft разкри Xbox One е избора на компанията да я представи, като общо устройство за мултимедийно забавление, а не за устройство за видеоигри, за което бива използвана конзолата. Това, заедно с по-високата обща цена въобще не беше в полза на машината. Фил Спенсър, шефът на Xbox звеното осъзнава това и съжалява за начина, по който са стекли нещата тогава. Това разкрива самият той пред Gamespot.

Фокусирането при представянето на Xbox One над ТВ аспектите, оставяйки на заден план видеоигрите е разочаровало не само потребителите, но и хората, които са се трудили над конзолата. Някои от тях даже са изразили мнението, че маркетинговия екип на Microsoft е омаловажил постигнатото от тях.

„Обратната връзка, която получихме от служителите ни, донякъде изказана гласно, донякъде не, беше: „Ние работихме наистина усърдно през последните две години, за да поднесем на пазара този продукт. Заставате на сцената на това събитие и разбивате на пух и прах целия ни труд, говорейки за продукта по начин, по който въобще не отговаря на това, което представлява душата на Xbox конзолата и какво очакват от нас потребителите ни“, споделя Спенсър. „Смятам, че екипът беше разочарован, понеже се почувстваха предадени от мениджмънта и трябва да кажа, че именно подобни неща чух от повечето хора от екипа. Идваха при мен хора, които реагираха много емоционално на всичко това. Четяха това, което се пише онлайн, където хората ги обвиняваха, че са били нечестни с тях или че са били злонамерени“, продължава Спенсър.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за