Microsoft имаха едно наистина успешно XO2019, Освен няколкото анонса на игри на техните студиа, голямата звезда без съмнение беше предстоящата клауд стрийминг услуга за игри на компанията xCloud. Що се отнася до новопривлечения талант на студиа, които придоби Microsoft (вече 17 на брой), като създателите на Hellblade Ninja Theory, Undead Labs, Playground Games и не на последно място Obsidian Entertainment, то Microsoft декларира в последните една-две години възобновените си амбиции за лидерското място в гейминга. Но това привличане на талант и експертиза няма да спре дотук. Това заяви ясно шефът на Xbox звеното Фил Спенсър в пространно интервю за Eurogamer.

„Аз всъщност си мисля, че понякога наистина сме леко пристрастни към представянето на набор от логота на сбор от студиа по слайдовете и това си се превръща в новина. Но това не са някакви си карти за игра. Това са студиа. И ние искаме те да създават страхотни игри. За мен е прекрасно, че сме тук, за да анонсираме три нови заглавия, две, от които идват от нашите собствени студиа. Поглеждайки напред в бъдещето, то не виждам шоу, за което да помисля и да не обявим на него нови игри, заради размаха на нашите студиа. И не става дума за някаква си PR битка за повече и повече придобивания, които просто да представим на сцената. Защото, ако не създаваме страхотни игри, придобиванията са безсмислени“, обяснява той.

Изказването на Спенсър влиза в противоречие с изказано по-рано този месец мнение на Мат Бути, отговарящ за Xbox Game Studios, който заяви убедено, че Microsoft спира с придобиванията. Вероятно обаче Спенсър гледа по-напред в бъдещето, а Бути говори в по-краткосрочен план.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за