Football Manager, дългогодишната футболна стратегия, истински култ за много запалянковци получи своята последна игра от сериите – FM21 – съвсем скоро, на 21-ви. Това стана повод британският подкаст Athletic UK да вземе интервю от директора на играта Майлс Джейкъбсън. Там той говори повече за предизвикателството пред Sports Interactive да издава нова игра от поредицата всяка година, за предимствата на новия Football Manager и други неща. Сред тези други неща беше и разкритието, че на разработчици от студиото им е предлаган подкуп, за да засилят изкуствено някои от показателите на представените в играта футболисти. Оказва се, че както той, така и много от колегите му са били пробвани дали ще приемат пари за подобно нещо от футболни агенти и от самите футболисти.

Джейкъбсън разказва, че всички, които са му предлагали пари, за да завиши показателите на различни футболисти разбират бързо, че той не е човекът, който може да бъде подкупван. Той подчертава, че не това е начинът и ако даден футболист иска показателите му да бъдат завишени, то той трябва просто да започне да се старае повече на терена.

„Опитите да се повишат статистиките чрез подкуп не трябва да учудват“, коментира Адриан Вернер от GamePressure. „Football Manager си изгражда през годините толкова висока репутация, че много клубове използват игрите в търсене на нови обещаващи таланти. Повече от хиляда футболни ентусиаста от дузина страни помагат за създаването на базата данни на Sports Interactive, така че показателите на някои слабо известни и стартиращи кариерите си състезатели често отразяват таланта им доста правдиво“. Медията припомня и един пословичен случай с Алекс Маклийш. Между 2001 и 2006, той ръководи шотландският „Глазгоу Рейнджърс“. Синът му, заклет фен на Football Manager се натъква на обещаващ млад талант – 13-годишен хлапак, който играе за втория отбор на „Барселона“. Синът на Маклийш нееднократно кара баща си да наеме младока, понеже той вкарва голове като отвързан във виртуалните мачове, в които участва. Но Маклийш пренебрегва молбите на сина си, понеже никога досега не бил чувал името на момчето, а и не вярва на някаква си видеоигра. Младежът се казвал Лионел Меси.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари