Новина, която със сигурност ще разстрои мнозина.

Square Enix проведоха вчера лайв стрийм събитие. Вместо радост обаче, той донесе разочарование на феновете на Final Fantasy XV, след като стане ясно, че режисьорът на играта Хаджиме Табата е решил да напусне студиото. Освен това, планираните за тази пролет четири DLC пакета, няма да излязат. Очакваше се те да се фокусират над Ноктис, Аранея, Лунафрея и Ардин, предава DualShockers, но явно с напускането на Табата, те просто няма да видят бял свят.

По време на стрийма, главният бранд мениджър на FFXV Акио Офуджи, обясни, че настъпилата режисьорска промяна е накарало студиото да преразгледа свързаните с играта бъдещи проекти и са решили да прекъснат продукцията им. Все пак, плановете за Episode Ardyn остава с дата на излизане през март.

Заедно със Square Enix, Табата напуска и Luminous Productions, като причина за това, той изтъква намерението си да основе своя собствена компания и работи по свое собствено заглавие. Що се отнася до Офуджи, той припомни, че Luminous работят по ново ААА заглавие и отказа за продукция на DLC-тата към FFXV, всъщност ще помогне на студиото да се съсредоточи над работата по него, като повече хора от компанията му се включат в него.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за