Хакери обещаха PS3 експлойт на 4.81 по Коледа

0
544

Хакерът Esc0rtd3w оповести на авторитетния сайт PsxHax, че той и екипът му са близко до откриването на експлойт във фърмуер 4.81 на PlayStation 3. Това е най-новият фърмуер за конзолата, който година след пускането му продължава да не е хакнат.

Доста вероятно е именно 4.81 да остане и последният в историята фърмуер на славната конзола и хакването му ще бъде един финален триумф за PS3 сцената, която през годините извърши невероятни подвизи и премина през много предизвикателства.

Все пак, Esc0rtd3w признава, че на този етап още не може да обещае, че експлойтът ще стане официално достъпен. Коледа обаче му изглежда като разумен срок за завършването на работата.

Екипът се е сблъскал с проблеми при някои 300x и 4xxx конзоли, при които най-вероятно ще е необходим още един експлойт, за да се възползват собствениците им от пълната функционалност на един CFW.

Според хакера, вратичката към уязвимостта е уебкит експлойт, който първоначално се е дискутирал свободно в интернет, но след като са станали ясни истинските му мащаби, дискусията е пренесена само между специалистите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари