Чийтърите не са просто досада, но могат да бъдат нещо много повече от това, особено в днешните състезателни игри. Те могат също така да отблъснат мнозина от любимото ви игрово заглавие и да направят ежедневието ви малък ад. Така мисли и Мохамед Ел-Шарифи с псевдоним GamerDoc, познат още в публичното пространство с OVPD или Overwatch Police Department.

GamerDoc е един истински шериф в Джънкъртаун. Но за съжаление, макар и Blizzard да се вслушват в гласа му от време на време, явно напоследък това не се случва толкова често, колкото му се иска на него. И е решен да действа грубо, за да бъде чут гласа му.

Той прекарва неуморно часове и дни наред да издирва чийтърски групи и да ги разкрива пред Blizzard, за да опази света на Overwatch, която той смята за „най-добрата игра, създавана някога“, чист. Самият Шарифи признава в интервю за The Loadout от края на миналата година, че любовта му към играта не е случайна. Тя буквално го спасява в един мрачен период от живота му. А сега той ѝ се отплаща, търсейки хората, които искат да я съсипят.

Security Newspaper съобщават в края на миналата седмица, че Шарифи е изпратил открито писмо на Blizzard, в което заплашва компанията, че ако не вземат мерки за информацията, която той им подава, ще се види принуден да публикува чийтовете, до които има достъп.

„След седмица от днес, ще публикувам всичко в една папка, ако не получа нормален отговор. Ще направя тази игра пет пъти по-зле от това, което представлява в момента. Няма да остана безучастен и да се правя, че нищо не се случва“, пише GamerDoc. В своето писмо, той критикува настоящето състояние на играта, липсата на връзка между разработчиците и геймърската общност и липсата им на интерес да разследват случаите на нечестна игра и други неща, като нежеланието им да направят нещо срещу Discord сървърите, за които той им предава, използвани в атаки срещу геймъри.

За последно той изпраща на Blizzard 18 новооткрити чийт-енджина, които са били разработени наскоро и ще влязат в действие.

Посланията му са леко объркващи сякаш. От Twitter акаунта на OVPD, той изразява радостта си от това, че е получил обратна връзка, а само два дни по-късно пише това:

„Чувствам се толкова безпомощен. Изглежда никой не взема на сериозно проблема въпреки доказателството, което изпратих. Предполагам, че е просто време да се предам. Но всичко в мен ми говори да не го правя, така че не знам просто вече“, пише вчера в Twitter Шарафи.

Дали ще публикува компрометиращата информация, с която разполага или не, предстои да разберем.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TNT
TNT

Overwatch е тъпа игра, надявам се да публикува чийтовете за да я съсипе веднъж завинаги.

проста гювендия
проста гювендия

Типичният малоумен ганьовец – би загробил всичко, което не му харесва. Затова и рб е една разбита и затънала държава.

Мгм
Мгм

На тоя това ли са му основните проблеми????

stormofblood
stormofblood

Струва ми се, че за мрачният му период, става въпрос за психично отклонение.
Иначе Близард са ясни, въобще не ги интересува.

Make Petrich Great Again
Make Petrich Great Again

И аз така мислА.