Хакнаха голям GTA фен сайт, изтекоха данни на над 200 000 потребители

1
22

Базата данни на известния фен сайт GTAGaming.com е била хакната, в резултат на което са били откраднати лични данни на повече от 200 00 потребители.

Фен сайтът, посветен на едноименната поредица, съществува от доста години и е с висока потребителска активност. Атаката е станала по-рано този месец, като първоначално администраторите на сайта не са били наясно с нейните размери. Истинските мащаби на хака стават ясно едва след като на голям хакерски форум биват постнати пароли и потребителски имена, имейл адреси, дати на раждане и IP адреси на огромен брой потребители.

Както е практиката в подобни случаи, при първото ви ново влизане в GTAGaming.com, сайтът ви кара да смените паролата си; ако не я направите, тя ще бъде рестартирана автоматично. Сайтът ползва форумния софтуер vBulletin, който многократно е бил хакван на други места. След атаката, цялата база данни ще бъде преместена в по-сигурна система.

Създателите на сайта уверяват потребителите, че не би трябвало да има притеснения за данните им, но ако членувате в GTAGaming.com, не забравяйте да вземете съответните мерки.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари