Хакнаха много акаунти от онлайн играта League of Legends

0
172

Част от потребителите на масираната онлайн игра League of Legends станаха жертва на хакерска атака. Информацията е потвърдена от игралното студио Riot Games и цитирана в Eurogamer.

Потребителската информация от екосистемата на League of Legends е разположена в различни сървъри на регионален принцип. Хакерите са се възползвали от пропуски в сигурността на сървърите, които обслужват Западна и Източна Европа, както и скандинавските държави. Всички играчи, които живеят на тези територии са предупредени за хакерската атака чрез електронната поща.

От Riot Games уверяват, че няма течове на важна информация като номера на кредитни карти или други данни, свързани с разплащанията. Компанията е уверила, че пробойните, които са използвали хакерите вече са запушени и няма да има други подобни инциденти.

На геймърите се препоръчва да сменят паролите си; да изберат нови тайни комбинации, които са дълги и трудни за налучкване; и да внимават за фишинг имейли, каквито евентуално могат да пратят хакерите.

League of Legends е онлайн стратегия в реално време с екшън елементи. Тя е вдъхновена от една от картите за Warcraft III. Играчите се разпределят в два отбора с равен брой членове, а победител е екипът, който унищожи противниковия команден център. Заглавието излезе в края на 2009 година и предлага множество разнообразни режими на игра.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари