Хакнаха League of Legends

4
141


Хакери са успели да проникнат в системите на една от най-популярните онлайн видео игри в света – League of Legends. Това обявиха малко по-рано от Riot Games.

Според сведенията вследствие на атаката хиляди потребителски имена, имейл адреси, пароли, лични данни и дори номера на кредитни карти са били извлечени от хиляди акаунти. От Riot побързаха да допълнят, че информацията, взета от хакерите, е защитена, но допълниха, че ако паролата ви е прекалено елементарна, то за компютърните експерти едва ли ще е проблем да я преодолеят.

Потърпевши са станали само онези, които играят в сървърите на играта за Северна Америка.

League of Legends се появи за пръв път на пазара преди четири години и дълго време някак не успяваше да наложи името си в гейминг индустрията. В последната година обаче играта се превърна в същински хит и милиони играчи от целия свят започнаха всекидневно да се наслаждават на продукта на Riot Games.

В опит да предотврати бъдещи подобни злополуки, от компанията обещаха да засилят мерките за сигурност, а всички играчи от северноамериканския сървър ще трябва да сменят паролите си още сега.

„Взимаме нужните мерки за да предотвратим подобно нещо в бъдеще. Опитвам и всячески да помогне на засегнатите от атаката играчи” споделиха от Riot. „Ще се свържем с въпросните геймъри чрез имейл. Междувременно разследването ни продължава и обещаваме да се погрижим за вашата безопасност.”

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари