Bethesda стъпи леко накриво с последния Fallout, но компанията призна своите грешки и обещаха да направят нужното, за да върнат доверието на общността на поредицата към себе си. И ако опитът им с „онлайн Fallout“ си беше риск, то анонсираните Elder Scrolls 6 и Starfield са нещо даже повече от това. Отстрани изглежда така сякаш компанията залага всичко или нищо в качеството си на разработчик (в издателския си бизнес Bethesda се справят далеч по-добре). И макар и да сме на години разстояние преди двете игри да излязат, то от студиото не един и два пъти вече говорят за тях. Направи го наскоро и Тод Хауърд, директор на Bethesda Game Studio.

По отношение на новия Elder Scrolls, Хауърд е особено обнадежден, споделяйки в разговор с IGN, че амбицията на разработчика е играта да е заглавие, което да бъде играно от геймърите години наред – „десетилетие поне“. Освен това, запитан за огромната дупка, която ще се отвори между Skyrim и Elder Scrolls като разстояние във времето, Хауърд напомня, че всъщност на пазара се появи междувременно игра от света на емблематичната поредица: Elder Scrolls Online на Zenimax.

„Не е да не сме дали качествен Elder Scrolls на хората“, споделя той, признавайки, че е наясно, че знае, че много са хората, които бленуват за завръщане в лоното на Тамриел.

„Те желаят определен тип преживяване, което е… ами, такова, каквото знаем, че може да им доставим. Разстоянието във времето между двете игри явно ще е по-дълго. То вече е. От една страна смятам, че е добре да ти липсват определени неща. Мисля, че това кара хората да идват с един съвсем свеж поглед към нещата. И смятам, че те така или иначе ще видят играта и това, което сме имали предвид и ще си обяснят по-добре тази дупка – в контекста на технологията и това, което сме желали да им предоставим“, допълва Хауърд.

„Едно от нещата, които прави това разстояние във времето е, че хората все още играят Skyrim. Това все още е една от най-добре продаващите се игри. Знам, че хората се шегуват с нея онлайн, но това е една от най-добре продаващите се игри нa Switch. Всичко, което представяме на нейна основа се превръща в хит. И я обичат, тя може да се играе почти безкрайно – всички моддове и останалите неща. И говорим за осем години след излизането ѝ. Това ни посочва, че захващайки се с Elder Scrolls 6, става дума за игра, която трябва да проектираме по такъв начин, че хората да я играят поне десетилетие“, завършва Хауърд.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за