Хитът Battlegrounds ще се сдобие със спиноф

0
307

Играта PlayerUnknown’s Battlegrounds получи своя момент на слава с въвеждането на Battle Royale жанра на сцената. Затова компанията зад заглавието (именувана лаконично PUBG Corp) основа ново студио. То ще се казва бe и има задачата да разработи „оригинално сюжетно преживяване, ориентирано около вселената на PUBG“.

Студиото се оглавява от Глен Скофийлд (отговорен за хитове като Call of Duty: World War II и Dead Space поредицата). Във връзка с анонса беше публикувано и видео в YouTube, представящо новия разработчик. На него Скофийлд сподели, че очаква с нетърпение да преживее „свободата на изследване на света на PUBG“ и възможностите, които му предлага. Striking Distance студиото се намира в Сан Рамон, Калифорния, и е собственост на PUBG Corp, което значи, че компанията изцяло се заема с публикуването на новото заглавие.

Интересно е какво се случва със следващата Call of Duty игра за 2020-та година, след като Скофийлд и Майкъл Кондри напуснаха Sledgehammer последните месеци. Междувременно Брендън Грийн (познат под псевдонима „PlayerUnknown“) сподели, че продължава с нови проекти спрямо главната Battlegrounds. Така бе създаден филиалът на компанията PUBG Special Projects. Грийн остава креативен директор на оригиналния проект PUBG, но компанията му се опитва да насочи вниманието си и към сюжетните игри, не само към Battle Royale жанра.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за