Цената за абонамент за PS Plus ще се покачи в Европа и Азия

1
378

Услугата на Sony за премиум абонамент на конзолите PlayStation 4 ще стане още по-премиум много скоро. На първи август компанията планира да повиши цените на PlayStation Plus на европейските и азиатските пазари. Разбира се, съгласно условията си, тя ще предупреди всички регистрирани потребители посредством имейл. Ако не искате да продължавате да използвате услугата, трябва да ви бъде предоставено достатъчно време, за да анулирате абонамента си.

Принципно Sony ще повиши цените само на едномесечните абонаменти в страните, използващи евро (Франция, Германия и по изключение Норвегия). За останалите държави в Европа би трябвало да бъдат повлияни и тримесечните и целогодишните записвания (като Швеция, Швейцария, България и други). В Азия ще бъде покачена тарифата в родната на Sony Япония. Други повлияни държави ще бъдат Китай, Южна Корея, Малайзия, Тайван, Сингапур, Индонезия, Хонг Конг и Тайланд. На някои пазари цената е отчетена, че ще скочи с до цели 30 процента. Няма информация дали плановете ще поскъпнат и в Северна и Южна Америка.

Последният отчетен ръст за PS Plus услугата беше през 2017-та година и той беше значителен. Тогава бяха отчетени покачвания с до 16 лева (преведени на местна валута) в някои страни. За момента в България за един месец се плащат 16 лева, за три месеца – 50 лева и за цяла година 119 лева.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Куртислав
Куртислав

Кожодери…. и игрите станаха 2 на месец…