Часове след анонса на Switch Lite, Nintendo иска да подмени хардуера на оригиналния Switch

1
384

Потребителите още не са се нарадвали на последното попълнение в каталога на Switch конзолите – Switch Lite. А междувременно Nintendo обмисля производството на оригинален Switch с нови процесор и памет. Компанията подаде молба за възможност за подмяна на хардуера пред FCC. Тя е представена във вторник и предполага единствено „модификация“ на устройството, а не създаване на ново. Nintendo иска да смени типа SoC, който в момента е Nvidia Tegra X1, и да вгради нова NAND памет.

Това е необичаен ход, като се има предвид фактът, че Nintendo се похвали, че новата Switch Lite конзола ще има същата производителност като своя предшественик. Изглежда компанията тайно се опитва да произведе Switch устройства с по-мощен хардуер, вероятно за да направи ясно разграничение между двата Switch модела. През юни се бяха появили слухове, че Nintendo работи върху две нови Switch конзоли. Едната се оказа Switch Lite, а другата, изглежда, е обновена оригинална Switch. Възможно е японската компания всъщност да представи коренно ново устройство (Switch Pro например), макар това да е много малко вероятно.

Не се знае какво влияние ще има вграждането на новия хардуер върху производителността на конзолата. Със сигурност тя ще бъде по-бърза и дори ще има по-добър живот на батерията. Може би с по-модерен процесор Switch ще може да стартира и игри, за които е необходима по-мощна графика. Nintendo все още няма коментар.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pedro
pedro

Switch Pro 😀 за професионалисти ли ве? как го измисли това