Чийтовете в GTA San Andreas повреждат играта

1
940

Помните ли Grand Theft Auto серията? Това е може би един от най-успешните франчайзи видеоигри, разкриващи добрите и лошите страни на гангстерския живот. Но вие не сте тук затова. Вие сте тук заради многобройните чийтове и кодове, с които всявате хаос в света и се забавлявате. Имайте предвид обаче, че ако искате да играете мисиите (да, съществуват такива), по-добре се въздържайте от чийтове. Специално в GTA San Andreas, студио Rockstar се е погрижило „улесняването“ на геймплея да го направи колкото се може по-труден. Докато се усетите, старата San Andreas може да стане тотално неизползваема.

Един от кодовете е за предизвикване на „революция“ в града (активиран с въвеждане на AJLOJYQY). С него всички околни започват да се нападат един друг, включително и вас. Безредицата е забавна за гледане и напомня на зомби апокалипсис. Принципно, ако излезете от играта след въвеждане на кода, всичко би трябвало да бъде наред. Ако обаче запишете играта, можете да повредите целия запис. Практически така не можете да превъртите кампанията заради една от мисиите. В нея вие трябва да спасите рапъра Mad Dogg от самоубийство, използвайки краден камион. На първо четене звучи просто…

След въвеждане на кода рапърът се хвърля директно от високата сграда. Така нямате време да преместите камиона, за да го спасите. Мисията се проваля винаги. Причината е, че AI механизмът на Mad Dogg е програмиран на типа на пешеходците. Той скача по-рано, защото се опитва да нападне околните (или вас). Мисиите 555 We Tip, Burning Desire и Tanker Commander също се провалят с активирането на кода.

Други повреждащи кодове са този за мигновено набиране за членове към бандата ви. След започване на война между банди новите членове атакуват вас, което практически покачва трудността. Друг бъг се появява при мисията Just Business. Ако тогава активирате кода за пълно здраве, броня и пари, моторът, който карате, се самовзривява. Така автоматично се проваляте. С други кодове може да се бъгнат автомобилите и да не можете да излезете от тях. В един момент, ако активирате чийта за джетпак, играта директно крашва и се изключва.

Според феновете, тези бъгове са по-скоро част от методите на Rockstar да възпрепятства хакерите от прекомерното ползване на кодове. Лично разработчикът така и не коментира по случая, така че никой не знае със сигурност. Не че ви забраняваме да ползвате чийтовете в GTA San Andreas, но те наистина водят към коренно по-различен геймплей. Но по-добре експериментирайте с тях в друг запис, в който не ви касае прогресът, който сте постигнали.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Виктор Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Виктор
Виктор

Аз лично съм превъртал играта с кодове и без тях. За това след всяка мисия сеифам в два сеифа като единия е резервен.
Също така освен чийтовете внимавайте и с модовете, който използвате те също могат да ви провалят сейфовете.