Чийт за Call of Duty: Warzone включва код за добив на криптовалута

0
512

Специалистите на компанията Activision съобщиха за нов твърде коварен начин за атакуване на потребителите. Оказа се, че в един от чийтовете за играта Call of Duty: Warzone е включен вредоносен код. След инсталирането на тази програма, този код дава възможност на хакерите да качват в компютрите на жертвите най-различни специфични хакерски софтуерни инструменти, с помощта на които получават достъп до данните на персоналния компютър на потребителя и могат да го използват в свои цели на практика без ограничения.

Програмата се разпространява под името Cod Dropper v0.1 и изключително активно се предлага като чийт в специфичните интернет ресурси, където се публикува подобен софтуер. Програмата има богати възможности за настройка и най-често се използва за качването на код за добив на криптовалута, който до максимум натоварва компютърната система на геймъра.

Работата на хакерите се улеснява от това, че при инсталирането на чийтовете от подобен род, техните разработчици съобщават, че за да може всичко да работи е необходимо защитата на операционната система да бъде изключена, а пристигащите странични файлове да не се проверяват.

Да напомним, че играта Call of Duty: Warzone е изключително популярна и към края на миналата година бе изтеглена над 80 милиона пъти. Счита се, че принос за това има разразилата се пандемия от новия коронавирус, която принуди всички да си стоят вкъщи.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари