Така дълго чаканата игрова версия на The Walking Death се оказа голям залък за Starbreeze и Overkill Software. Толкова голям, че изпълнителният директор на компанията обяви своето напускане, а самите Starbreeze аносираха мерки за справяне с финансовите си проблеми в опит за спасението си и излизането на печалба.

Бо Андерсън Климт, оглавяващ Starbreeze от 2013 насам, обяви, че ще се оттегли своя пост. Климт е човекът, извел компанията до успех с въвеждането на модела „игра, като услуга“ с Payday 2. И макар тази стратегия да донесе временен възход на компанията, в последните две години тя се бори да оправдае инвестициите в нея, опитвайки се да получи възвръщаемост на вложените средства. За съжаление, The Walking Dead на Overkill не се представя въобще добре и това даже принуди компанията да намали сериозно нейната цена. Беше обявено и сериозно орязване на харчовете с цел оптимизиране на разходите.

„На този етап, Starbreeze се нуждае от различен тип лидерство и това доведе до решението ни да поканем Микаел Нермарк да поеме пълна отговорност и нашата пълна подкрепа за тази нова фаза“, споделя в специален прес-релийз Микаел Хьорт, председател на борда на директорите на компанията. Очаква се Нермарк да е само временно изпълняващ тази роля. Той е заместник на изпълнителния директор на Starbreez в последните 10 години, като самият Нермарк оглавява компанията в периода между 2011 и 2013. „По време на своето управление, той прокара устойчиво преструктуриране, извеждайки я до статута ѝ на независим разработчик със свои собствени активи“, завършва съобщението си Хьорт.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за