Шухей Йошида относно слабата рекламна стратегия за Until Dawn

1
16


Until Dawn се превърна в един от изненадващите хитове на 2015-а. Играта получи позитивна оценка не само от геймърските медии, но и от самите геймъри – фенове на хоръра, и то не само от феновете на слашърите от 90-те години на миналия век. Има нещо обаче, което прави впечатление – недобрата маркетингова стратегия по отношение на играта от страна на Sony. Все пак говорим за една от най-големите издатели на игрово съдържание.

В наскоро дадено интервю за PlayStation Lifestyle, президентът на Sony Computer Entertainment Worldwide Studios Шухей Йошида се опита да обясни слабите маркетингови ходове по отношение на играта, която през миналия месец оглави списъка на най-гледани игри в YouTube. От това, което казва Йошида изглежда така сякаш прехвърля топката от студиото-майка към регионалното звено, и общо взето Sony сякаш не са имали доверие в успеха на играта.

„Всеки регион си има свой маркетингов отдел със свои собствени цели за годината и със свой собствен бюджет за този период. Разбира се, че съществуват множество връзки между централното студио и регионалните му клонове, но различията могат да се основават на различни характеристики, като популярност, жанровете, в които работят или заглавията, които издават. Всеки маркетингов отдел прави финалното решение относно това колко ще се отдели за дадено заглавие“, споделя Йошида, който уточнява, че ако дадено заглавие покаже значителен успех, то това маркетингово усилие може да бъде подсилено и след премиерата си. Имайки предвид как в днешно време рекламата продава, това звучи като пропусната възможност за Sony.

В края на август хорър хитът на Supermassive Games зае втора позиция във Великобритания, изпреварвайки игри, като Grand Theft Auto V, Batman: Arkham Knight и Minecraft.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Naminator_X_ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Naminator_X_
Naminator_X_

Сони са мега зле. Жалко, че тази игра я има само за конзолните селяндури.