12.8 C
София

Ще видим филм по The Witcher след две години

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Изключителният успех на видеоигровите серии The Witcher, базиращи се на книгите на полския автор Андржей Сапковски, най-после привлякоха вниманието и на киното. Студиото, донесло ни сериите за „Мумията“ – The Sean Daniel Company – се подготвя да прави пълнометражна лента, която ще се основава на оригиналния „Вещер“, както и на разказа „По-малкото зло“ от сборника „Последното желание“ (The Last Wish). Режисьорът на лентата ще е Томаш Багински, известен с късометражни филми, като например изключително успешната анимация от 2002г. „Katedra“. Самото студио пък се подготвя през следващата година за пускането на римейк по „Бен Хур“.

Очаква се, че филмовия проект по The Witcher да е в няколко части и поне засега е ясен и главният сценарист – Таниа Сейнт Джон, известна с работата си по Buffy the Vampire Slayer, Chicago Fire и Grimm. Други подробности засега не са известни. Първият филм по The Witcher трябва да се появи към края на 2017г.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини