Ще има Музей на видео игрите

0
22

Проектът за Музей на видео игрите не е от скоро, но на организаторите бе наистина трудно да намерят средства за неговата направа. Миналата седмица музеят бе събрал $20 000 от предварително планираните $30 000 и нещата не вървяха надобре. След като бе публикуван в множество геймърски сайтове обаче проекта набра голяма скорост и до последният ден на дарения успя да събере цели $50 000. Сумата е била събрана от едва 356 човека.

Тримата организатора на проекта, които са построили музея благодарение на собствените си колекции, включващи експонати от 70-те години, са изключително доволни и допълват, че им е напълно ясно, че работата по проекта тепърва започва.

„Парите, които събрахме ще бъдат изразходвани много внимателно с цел промотиране на колекцията и добиване на нови експонати. Музеят на компютърната история печели и харчи десетки милиони всяка година и на нас ни е ясно, че ще изминат много години преди това да се случи при видео игрите, но в крайна сметка точно това е нашата цел и ще коства много да се доберем до там.“

Уникалната колекция до момента е пропътувала много километри и е била на редица експозиции, но всичко досега е било благодарение на личните средства на организаторите. Сега вече тримата ентусиасти ще намерят перманентно седалище за колекциите си.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за