Nacon и Spiders (Of Orcs and Men, Bound by Flame) съобщиха през тази седмица, че Greedfall ще има продължение, което ще излезе за персонални компютри и конзоли през 2024.

Оригиналната игра излезе през 2019 и се продаде в над милион копия за по-малко от година и още толкова през следващата. Екшън ролевата игра на френското студио се издаде от Focus Home Interactive и разкриваше историята на приказен свят, който пада в ръцете на колонизатори. Greedfall се прие радушно от почитателите на фентъзи RPG приключенията и донесе добри печалби на създателите си, което и привлече интереса на Nacon към тях. А сега явно е време за продължение.

Събитията в Greedfall: The Dying World, както е името на новата игра, ще се развиват три години преди тези от първата игра. Този път вие влизате в ролята на жител на Теер Фрадий, приказният остров, който беше колонизиран в първата игра и чиито жители бяха насилствено преместени към Гакане, дома на колонизаторите – земя, разкъсвана от войни, чума и междуособици. Използвайки дипломация, хитрост или бойните си умения, вие ще трябва да си върнете свободата, да правите съюзи и да се опитате спрете завоюването на вашата родина от нашествениците.

„Докато работихме по Steelrising, нашата любов към вселената на Greedfall никога не увяхна и с вълнение ще се завърнем към нея. В тази нова глава, играещите ще получат възможността да изследват стария континент с едни по-мащабни и разнообразни среди. Ще се срещнат с нови другари и фракции, като се надявам, че ще преживеят незабравими приключения там“, споделя в анонса на играта основателят и директор на Spiders Жеан Русо.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!