16.1 C
София

Ще оцелее ли Wii U или егоцентризмът на Nintendo ще убие конзолата?

Най-четени

В света на игрите на Nintendo, игрите или оправят, или развалят компанията. Когато солидни имена като Super Mario или Legend of Zelda излизат на пазара, хората купуват адски много конзоли, за да може да ги играят.

Затова, когато Wii U стартира по-късно тази година, Nintendo ще трябва да разчита на игрите, за да продаде повече конзоли. В миналото компанията разчиташе почти изцяло на продукти от първо лице, но това се промени. Днес не стига, че компаниите трябва да осигурят страхотни собствени игри, но и трябва да позволят на други компании да се включат в офертата, в противен случай провалът е почти сигурен.

За Nintendo, обаче, сякаш преговорите с други компании никога не са вървели гладко. От години странични компании критикуват тази за всичко – от хардуерния дизайн до привидното несъгласие чужди игри да се включат в плановете им. За Nintendo продуктите от първо лице си остават най-важното.

С идващите Xbox 720 и PlayStation 4 през следващите години, за да издържи до самия край, Nintendo ще трябва да сключи договори с други компании и да ги убеди да дадат най-добрите си игри на тази конзола. В противен случай блестящите игри ще бъдат обвързани с конкуренцията и следователно хората ще се откажат от Nintendo.

Nintendo започнаха добре на E3, като показаха, че са се фокусирали в отношенията си с трети лица и това да се сдобият с най-добрите игри. Но настоящите притежатели на Wii сигурно съжаляват, че това не е станало по-рано и не могат да играят някои от най-популярните игри.

Разбира се, феновете на Nintendo няма да се съгласят тук. Най-вероятно дори ще се намерят такива, които да твърдят, че библиотеката с игри на Nintendo е толкова дълбока (ако не и повече) колкото тези на Xbox 360 или PlayStation 3.

Но наистина ли ще повярваме в това? Ако беше така, продажбите на Wii нямаше да спадат и компанията нямаше да има толкова проблеми да поддържа нивото на предните си успехи.

А вие как мислите, ще оцелее ли Wii U?

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини

1
0
Какво мислите? Добавете коментар.x
()
x