fbpx
7.9 C
София

Япония цензурира дори „нецензурната“ версия на The Evil Within

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Японската версия на хоръра The Evil Within по принцип е цензурирана и кървищата в нея не са толкова много, колкото тези в „натуралистичната“ западна версия на играта.

Все пак японските геймъри със здрави стомаси могат да си закупят специално DLC, наречено Gore Mode, което поне привидно изглежда като нецензурирана версия. В нея може да пръснете на парченца някое чудовище или да го убиете с точен изстрел в главата, което иначе е невъзможно в цензурираната версия.

Интересното обаче е, че дори Gore Mode не връща играта в оригиналния й облик и тя продължава да бъде орязана във визуално отношение. Или с други думи, нецензурираната версия също е цензурирана.

Някои от промените, които DLC-то внася са видими. Например ето една сцена в нормалната цензурирана японска версия на играта:

А ето как изглежда с Gore Mode DLC:

Така човек би си помислил, че Gore Mode наистина прави японската The Evil Within съвместима със западната версия на хоръра, но подобно допускане всъщност е грешно. Оказва се, че в Япония дори нецензурираната версия на играта въпреки всичко е… цензурирана.

И в това може да се убедите от тези сравнителни кадри от западната и Gore Mode версиите на играта.

Ето тази от западната версия:


А тази от „нецензурираната“, само дето човешкият труп е заменен с розова субстанция.


Тук пък главният герой буквално е взривен на парченца в западната версия:


Докато в нецензурираната японска си е цял-целеничък:


Интересно е, че цензурата засяга предимно хората в играта, докато убиването, взривяването и разчленяването на зомбита е оставено нецензурирано.

The Evil Within излиза в Япония днес под името Psycho Break. Ако искате да прочетете ревюто на нейната автентична и по-кървава западна версия, може да го направите тук.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини