Преди няколко месеца, японското гейм студио Capcom стана жертва на рансъмуер атака. При нея, освен криптирането на информация на системите в мрежата на студиото са били също така и откраднати конфиденциални данни на студиото, които впоследствие – след като Capcom отказа да плати откуп – бяха публикувани от хакерите в Интернет. Това позволи на много геймъри да получат достъп до ключови планове и стратегии на Capcom за бъдещето. Един от тези планове се оказа и бъдеща версия на Monster Hunter Rise за персонални компютри. Играта излиза в края на март единствено за платформата на Nintendo Switch и Capcom не са казвали, че ще се появи за друга платформа. До тази седмица.

Отразявайки излизането на играта за Switch, хората от Fanbyte провеждат интервю с продуцента Риозо Тцуджимото и директора на играта Ясунори Ичинозе. На въпрос дали е вярна информацията в изтеклите в Интернет документи, че Capcom възнамерява да публикува Monster Hunter Rise за PC, те отговарят, че информацията е вярна. Това ще се случи през 2022, но работата по тази версия е все още в твърде ранен етап, за да се говори повече за нея.

„Monster Hunter World излезе доста по-късно за персонални компютри, отколкото за конзоли, което доведе до проблеми за PC аудиторията, на която ѝ се налагаше често да чака месеци наред за обновления. Отне значително време за тази версия да настигне конзолната, така че да се надяваме, че Monster Hunter Rise ще настигне общността на Switch по-бързо по отношение на съдържанието“, коментират от FanByte.

Monster Hunter Rise излиза за Switch на 26.03.2021.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари