20 милиона геймърски системи вече са оборудвани с Kinect

0
25

Microsoft съобщиха официално, че са успели да пласират на пазара повече от 20 милиона копия от системата си за жестов контрол в игрите, наречена Kinect. Информацията е била оповестена на конференцията Games Industry International от Мат Барлоу, който работи в развлекателното звено на редмъндци, предаде Digital Trends.

Барлоу е добавил, че темповете, с които расте интересът към Kinect постоянно се увеличават, така че игралната система на Microsoft ще продължи да просперира и занапред. Очаква се продажбите да скочат значително около празничния сезон, тъй като Kinect е популярен подарък.

Постепенно се променя и пазарното позициониране на контролера, който от геймърски се превръща в универсален. Той следва тенденциите игралната конзола Xbox 360 да предлага странични услуги, като ползване на интернет сайтове, гледане на филми, сериали и телевизионни програми. В момента се работи усилено върху добавянето на услуги за разпознаване на глас, както и увеличаване на резолюцията, която притежават камерите на Kinect. Увеличената резолюция ще позволи по-точно разчитане на жестовете и дори разпознаване на мимиките по лицата на потребителите.

Игри като Skyrim, последната FIFA и Mass Effect 3 предлагат поддръжка на най-новите функции в Kinect и позволяват геймърски преживявания, за които никой дори не можеше да си мечтае преди години.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари