Valve ни дава интересна информация от кухнята на Steam, която потвърждава нещо, което винаги е било така: конзолите са единственият правилен начин да се играят игри. А ако все пак сте седнали пред компютър, то логичният избор е да ползвате геймпад. В случая това правят практически над 30 милиона от потребителите в Steam, които са регистрирали поне един контролер в профила си. Повече от 15 милиона пък ползват два конзолни контролера за своя РС гейминг.

Защо тогава просто не си купят конзола, е логичният въпрос, който напира.

От въпросните десетки милиони геймъри с контролер в Steam, 45 процента или 27.2 милиона души играят с неостаряващия Xbox 360 контролер. Да, неговият D-pad бе най-смешното нещо в гейминга до появата на недоразумението в Switch, но той е стабилен, с добри тригъри и геймърско излъчване.

На второ място с 20 процента разпространение е PlayStation 4 геймпадът. DualShock 4 безспорно е най-трагичният в славната серия контролери, благодарение на нелепи неща като светлинния индикатор, лошото разположение на бутона Option и неудобните стикове, но явно дори и той е предпочитан за РС гейминг пред мишката и клавиатурата.

Тук дори не става въпрос само за противопоставянето Sony-Microsoft, тъй като дори Nintendo Switch Pro геймпадът излезе едва през 2017 г., но миналият месец е бил втората най-ползвана периферия в Steam.

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари