2K е изпратила разследващи в къщата на стриймър заради изтекла информация около Borderlands 3

0
416

Тази седмица популярният потребител в YouTube – SupMatto, сподели необичайна информация във видео на своя канал. По неговите думи той е станал обект на тясно разследване на Take-Two Interactive, защото споделя слухове за Borderlands 3 в интернет. Нещата са ескалирали до момента, в който двама непознати са почукали на вратата на дома му, за да го разпитват. И на първо време не бихме повярвали, ако Take-Two лично не беше потвърдила за своето разследване.

SupMatto каза, че е споделял информация, открита в интернет сайтове като Reddit. От своя страна обаче Take-Two твърди, че в края на април е бил забелязан експлойт в Twitch мрежата, който геймърът трябва да е използвал, за да извлече изображения с конфиденциални данни. Подозренията довели до началото на частно разследване, продължило цяла година. Представител на 2К Games сподели:

„Take-Two и 2К приемат сигурността и конфиденциалността на търговските тайни много сериозно. Действията, които сме предприели, са резултат от 10-месечно разследване и следствие от действията на създателя на съдържание, злоупотребяващ с нашата политика на поведение… и накърняващ нашето авторско право. Информацията, която е споделил в последното му видео, е непълна и в някои случаи невярна. Действията му са не просто нелегални, но и влияят негативно на преживяването на другите фенове, очакващи играта…“

След срещата му с разследващите Discord сървърът на SupMatto е изключен заради предполагаемо „въвличане в продажба, разпространяване на чийтове, хакове и откраднати акаунти“. YouTube и Twitch каналите му обаче все още са на линия, макар че потребителят не възнамерява да публикува повече видеоклипове и собственоръчно деактивира своя Twitter профил. SupMatto сподели: „Планът ми е да реша през септември. Дори не знам дали вече искам въобще да играя играта...“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари