Ролевата игра The Bard’s Tale 4 ще излезе за РС на 18 септември, обяви студиото inXile. По-интересно е обаче, че то потвърди и две конзолни версии на играта – за PlayStation 4 и Xbox One. Те могат да се очакват по-късно през годината.

The Bard’s Tale 4 сингъл плейър фентъзи RPG от първо лице с отборна система. Действието в играта ви пренася в митичната страна Caith, която е вдъхновена от Шотландия. Ще трябва да наберете шестима герои, с които да изследвате мрачни подземия и да решавате пъзели. Битките са походови, а позиционирането на героите е от ключово значение.

inXile, което преди това направи Wasteland 2 и Torment: Tides of Numenera, събра 1.5 милиона долара от 33 000 души в Kickstarter за The Bard’s Tale 4. Играта идва точно 30 години след появата на третата игра и 33 години откакто поредицата дебютира през 1985 г.

Историята ще бъде напълно озвучена, а сценарият е дело на Нейтън Лонг, който написа сюжета в Wasteland 2. Очакват ви и 30 часа келтска музика, композирана от Гед Граймс от Simple Minds. inXile обещава около 30 часа геймплей в The Bard’s Tale 4, а дали играта ще измие горчиви вкус от подигравката The Bard’s Tale: Remastered and Resnarkled, това предстои да видим.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за