Интернет е чудесно място за разпространение на всякакви слухове и дезинформации, надуването на несъществуващи балони и създаването на драма там, където я няма. Изпитаха го и тези дни 343 Industries, създатели на емблематичната поредица Halo.

Повод за шума, който се създаде около студиото и Infinite, следващата игра от емблематичните серии, се оказа промяна на върха в студиото и една публикация в социалната мрежа Reddit. Въпросната публикация в социалната мрежа, получила сериозното одобрение от над 5000 „up-вота“ твърди, че напусналата наскоро Мери Олсон, продуцент в 343 е всъщност изпълнявала ролята на творчески директор след напускането на досегашния такъв Тим Лонго, който се раздели със студиото през август. Лонго взе решение да се присъедини към независимия разработчик Midwinter Entertainment.

Всички предпоставки за масови истерии и трагедии бяха налице, докато не се появи служител на студиото с името Джон Юнчек, който разясни какви са точно ролите на Лонго и Олсон, както и да увери, че работата по Halo Infinite върви по план и засега няма място за притеснение, че играта ще излезе в края на следващата година за платформите на Windows, Xbox One и Project Scarlett.

„Ролята на Тим в качеството му на творчески директор беше да помогне с взимането на творчески решения, засягащи дизайна и ръководството на самата игра – независимо, дали тук става дума за кампанията, мултиплейъра и т.н“, обяснява Юнчек. „Ролята на Мери като изпълнителен продуцент, а впоследствие и водещ продуцент по кампанията, беше да придвижи играта ни към завършване за празничния сезон на 2020 – като отговорностите ѝ бяха свързани специално със завършване на кампанията. За съжаление, постът, чието заглавие гласи: „Той беше заменен с Мери Олсън и тя също напусна“ е далеч от коректен. Той внушава, че Мери е поела творческия контрол върху цялата игра, не ѝ е допаднало това, което е видяла и това я е накарало да напусне. Ако именно това се беше случило, бих разбрал напълно притеснението. Но не такъв е конкретния случай, понеже тя беше водещ продуцент, а не новия творчески директор“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари