Историята на Halo 5: Guardians взе друг развой на събитията в сравнение с предишните части на поредицата. Тук не можете да играете с Master Chief който беше главен герой преди. Напротив, налага се да играете като Спартан Локи, който има задача да залови и убие Master Chief. Не всички бяха впечатлени от този обрат и мениджърът на франчайза Франк О’Конър отговори на негативните мнения:

Ние се разровихме малко заради сюжета на Halo 5 и си заслужаваше. Ние знаехме, че хората ще очакват историята на Master Chief в Halo 5. Определено маркетингът на играта насочва към изненадата, но за някои фенове, особено тези на Master Chief, това беше разочарование, просто защото те искаха повече от него„.

О’Конър продължи с обяснение относно намеренията на 343 Industries да се отдалечат от оригиналната Halo 5: „Ние виждаме Chief като един вид посредник към главното приключение вместо главен герой в Halo. Той просто е встъпление в света на играта. След 15 години обаче геймърите се привързаха към него… Ние подценихме това в Halo 5.

Освен това О’Конър разкри и някои детайли около следващата Halo част. Вместо добавяне на нови герои, този път феновете могат да очакват „да се промени фокуса, за да бъде светът по реалистичен, завладяващ и, бих казал, по-интересен за тези, които обичат да бъдат Master Chief, точно както те искат„. Освен това Halo 6 (или каквото е окончателното й име) ще има опция за разделяне на екрана, макар че 343 Industries все още не са обявили повече информация.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за