3D предпочитано в игрите, а не във филмите

0
29

Експертното мнение на специалистите от Sony е ключово, що се отнася до разработката на 3D в игрите. Това е така, защото те имат рядката възможност да бъдат както компания, произвеждата телевизори и друга визуална техника, така и конзоли и игри за тях. Това им помага много в успоредната разработка на технологиите.

В интервю директорът по продажби на Sony казва, че според него във фимлмите 3D-то е просто екстра, която някои хора може да пожелаят да ползват, като рядко се забелязва голяма разлика от стандартните двуизмерни филми. Самото развитие на 3D зависи изцяло от това дали се продават телевизори, които поддържат технологията, както и в каква бройка точно. PS3 вече има вградена поддръжката на три измерения и стига телевизорите да успеят да се разпространят достатъчно, от Sony ще покажат на света на какво е способна технологията.

Главният PR на компанията David Wilson допълни с малко повече детайл около това как 3D подобрява изживяването в игрите, като даде пример с рейсърите: „В момента най-често се ползват камерите, които показват от трето лице или в кокпита. Първата камера е леко нечестна и нереалистична, защото позволява да се вижда много напред и голяма част отстрани на автомобила, а втората не показва достатъчно за да се ориентират успешно геймърите в един двуизмерен свят. Скоро това може да се промени и да се премине директно към кокпит камера, в която благодарение на 3D ще можем да виждаме и да преценяваме достатъчно добре какво има пред нас.“

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари