Игрите от серията Half-Life навярно са модифицирани повече на брой пъти, отколкото техният идеен и технологичен прародител Doom. Популярният модър Vergil продължава да развива своя проект на Half Life 2  с енджина Unreal Engine 4.

Този път няма нищо кой знае колко неочаквано.  Vergil просто е прехвърлил файловете от енджина Source към Unreal Engine 4. Но е полирал някои особености и сега светът на Half-Life очевидно е по-приятен за окото. Получила се е една нова анимация на най-популярната за всички времена екшън игра. Но оригиналното виждане, усещането и атмосферата са запазени.

Проектът все още активно се разработва. Не се знае дали ще бъде довършен до край и публикуван. Към днешен ден, в тази версия на играта е възможно единствено взаимодействието с околната среда. Не може да се минават нивата и няма как да се стреля на воля и да се разговаря с NPC-тата.

Независимо от бъдещето на този римейк, интересно е да погледнем как изглеждат четири минути геймплей на съвременен рендер.

Някой геймъри считат, че по този начин Vergil за пореден път напомня на Гейб Нюъл да направи Half-Life 3. От това Гейб ще стане много по-богат, а геймърите много по-доволни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари