Metro: Exodus излезе през февруари и въпреки неуредиците около преместването му от Steam в Epic Games Store, трупа положителни отзиви и добри продажби. 4А Games издадоха вече и първото голямо обновление в лицето на Rangers Update. Това, по което нямаше яснота до този момент е конкретното пост-дебютно съдържание за играта. Тези дни украинското студио публикува информация и за това.

Става въпрос за две големи DLC допълнения, които ще са самостоятелни истории.

„Вместо Артьом, играещите ще получат шанса да видят света през очите на изцяло нов герой – един от спартанските рейнджъри и единствения американец в екипа на Аврора, Сам. И двете истории ще са достъпни, както в експанжън пропуска, така и отделно“, пишат 4А.

Още през това лято ще се появи The Two Colonels, първият от двата анонсирани DLC пакета, който ще ви срещне с полковник Хлебников. На път към своя син, Кирил, той се озовава в подземията под вече мъртвия град Новосибирск. Нещата там обаче не изглеждат въобще добре: атаките на мутантите зачестяват с всеки изминал ден и „зелената субстанция“, предпазваща хората от радиацията намалява застрашително. Ролята на Хлебников е да спаси положението.

Второто DLC, Sam’s Story, ще се появи в началото на следващата година и представлява изцяло ново сендбокс ниво, което ще ви отведе към далечен Владивосток. „Сам, американски морски пехотинец в московското посолство далеч преди падането на бомбите, дълго е мечтал да се завърне в родината си и може би да намери семейството си живо. Изгледите за това изглеждат изключително малки в катакомбите на метрото, но след като спартанците откриват, че Москва не е единствения град, в който има оцелели след войната, надеждата не изглежда така изгубена, четем в описанието на Sam’s Story. Сам търси начин да стигне до САЩ, достигайки разрушеното от цунамито пристанище на Владивосток, където се изправя пред едно последно предизвикателство, което Сам е готов да преодолее на всяка цена.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за