Когато преди близо 15 години Дмитрий Глуховски издаде първата си книга от сериите „Метро“, едва ли и той си е мислил, че е създал феномен, защото именно в това се превърна заглавието в следващите години. И разбира се, че самият Глуховски подпомогна развитието на този свой проект, позволявайки на своите почитатели да създават фен-литература на основата на света на Артьом и компания. Пробивът му на Запад си беше очакван и успехът му зад Океана, също. Фен-литература, комикси, музика, видеоигри, вселената на „Метро“ се разрасна неимоверно от онази първа книга.

Специално място в този канон заемат видеоигрите на украинците от 4A Games. Успехът на първите две – 2033 и Last Light беше такъв, че студиото ги преиздаде в подобрен Redux вариант, а миналата година видяхме и най-новата, трета игра от поредицата – Exodus. Играта се прие много добре, и както разбираме от последния финансов доклад на THQ Nordic, 4A Games по нова игра от поредицата. Новината не звучи изненадващо, след като при представянето на предишния финансов доклад на компанията през май се разбра, че 4A Games работят по „неназован ААА“ проект.

Последното Metro, Exodus, не излезе без леки сътресения, след като издателят на играта Koch Media, собственост на THQ Nordic, реши да я премести в последния момент от Steam в Epic Games. Създаде се обичайното брожение в Интернет, което обаче бе по-скоро буря в чаша вода, предвид това, което се разбра впоследствие – Exodus е била финансов хит за THQ Nordic.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари