5 неща, които можете да очаквате от боевете и геймплея на God of War Ragnarok

Очаква се God of War Ragnarok да се отличава със сложни и изпълнени с екшън битки и геймплей.

0
1305

До премиерата на дългоочакваната игра God of War Ragnarok остават броени седмици. Феновете на God of War очакват играта за PlayStation с нетърпение от няколко години. Разработчикът Santa Monica Studio сподели много подробности за бойните действия и геймплейното изживяване в God of War Ragnarok. Играта ще включва изпълнени с екшън битки с подобрени оръжия и способности. Като цяло битката ще бъде много по-сложна в сравнение с предишната игра, с по-мощни врагове и странни зверове.

Ето какво можете да очаквате от битките и геймплея на God of War Ragnarok:

  1. „Левиатанската брадва“ и „Остриетата на хаоса“ се завръщат и са по-добри от всякога

В неотдавнашно видео, представящо бойните действия в God of War Ragnarok, екипът на разработчиците показва как Кратос елиминира различни врагове с характерните си оръжия – Leviathan Axe и Blades of Chaos. Сега обаче тези оръжия са усъвършенствани, за да предложат на играчите повече бойни възможности. Както вече разкриха водещите дизайнери на бойните действия Дени Йех и Михир Шет, Leviathan Axe и Blades of Chaos вече са по-мощни и осигуряват по-голяма маневреност. Освен това играчите ще получат достъп до движенията от сигнатурата на оръжието, след като натиснат бутона „Триъгълник“. Кратос ще изпълни стоманата с лед или огън в зависимост от това дали използвате Leviathan Axe или Blades of Chaos и ще изпълни Frost Awaken или Whiplash. Тези движения могат да нанасят допълнителни щети, като замразяват или изгарят враговете.

  1. Кратос получава подобрен щит

God of War Ragnarok въвежда нова механика за щита на Кратос. В предишното заглавие щитът ви позволяваше да блокирате вражески атаки и да ги парирате. В Ragnarok ще можете да избирате между едното и другото. Малките и леки щитове ще са чудесни за париране и ще предлагат по-голям прозорец за контраатаки, но ще блокират по-малко щети. От друга страна, по-големите щитове ще блокират повече щети, но парирането ще бъде малко по-трудно. В играта ще има още повече варианти на тази механика. Тази нова механика в God of War Ragnarok ще направи битката още по-разнообразна.

  1. Атреус става по-изявен в битката

В God of War от 2016 г. Атреус помага на Кратос в боя, докато сваля врагове и босове. В Ragnarok Atreus ще бъде още по-добър в битката. В новата игра той ще бъде по-възрастен и много по-уверен в способностите си. Най-вероятно Атреус ще може да прави верижни комбинации от атаки и да започва битка с враговете още преди Кратос. Магическите му способности ще имат и по-голям обсег в сравнение със стрелите, което може да помогне както за отвличане на вниманието, така и за атакуване на враговете. Atreus ще бъде много по-голяма част от историята в God of War Ragnarok и ще помага на баща си Кратос по различни начини.

  1. По-разнообразни врагове, с които да се сблъскате

God of War Ragnarok разполага с различни видове врагове, които ще направят битката още по-завладяваща. Играчите ще се сблъскат с повече врагове, отколкото в предишната игра, и те няма да бъдат толкова снизходителни. Враговете ще удрят много по-силно, което ще ви принуди да играете на сигурно, вместо да размахвате атаки. Освен тях в God of War Ragnarok има различни видове зверове с уникални движения, силни и слаби страни. Ще трябва да изучавате моделите им на атака и защита, за да откриете пролуки за определени движения. Това ще направи битката в играта по-сложна. Дизайнерът на бойни елементи Стивън Ояридживи казва: „Нашата философия на дизайна за създаване на нови и запомнящи се врагове е основно да ги направим боен пъзел, подобен на този в шаха, и да се съсредоточим върху шахматните фигури. Всяка фигура има своя собствена тема и своя собствена употреба.“

  1. Няколко часа геймплей и проучване

В последните доклади се твърди, че God of War Ragnarok е с продължителност 40 часа. Основната история на играта ще трае 20 часа, като геймплеят ще продължи 16 часа и половина, а сцените ще са 3 часа и половина. Освен това играта ще включва 20 часа странични задачи, с 19 часа геймплей и 1 час откъси от сцени. Това означава, че в God of War Ragnarok ще има много места за изследване, герои, които да срещнете, и врагове, с които да се биете. Очаква се играта да има добре проектирани среди, които да представят деветте царства на скандинавската митология, заедно с наситена с екшън история, която ще ви държи в напрежение.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари