50 милиона души играят CityVille всеки месец

0
24

Играта CityVille се играе от почти 50 милиона уникални потребители всеки месец, сочат данните на игралното студио Zynga, което разработва заглавието. CityVille е социална игра и може да се играе чрез Facebook. 10 милиона наброяват геймърите, които се забавляват със CityVille ежедневно, предаде Eurogamer.

Според информацията, изнесена от Zynga, в пиковите часове едновременно играят около четири милиона души. Данните показват, че в момента CityVille е най-популярната игра в социалната мрежа Facebook. На второто място отново е заглавие на Zynga. Това е пословичният FarmVille, при който се разорават виртуални ниви и се доят несъществуващи крави. Фермерската игра събира 30.9 милиона играчи месечно.

На почетното трето място в класацията на най-популярните Facebook игри се намира The Sims Socia на EA. Заглавието събира всеки месец по 30.4 милиона уникални играчи.

41% от хората, които се забавляват със CityVille са мъже, а жените са 53%. 6% от геймърите не са въвели от какъв пол са в своя профил. Средностатистическият играч прави по пет игрални сесии дневно.

През миналата седмица стана ясно, че Zynga планира да пусне на фондовия пазар 100 милиона акции, от които се очакват приходи в размер на 925 милиона долара. Акциите съставляват 14.3% от дяловете в игралното студио.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари