56% от конзолните геймъри не плащат за игри

1
16

Издателите на конзолни игри постоянно се опитват да накарат геймърите да плащат за всевъзможни неща, за да се подсигури непрестанният паричен поток. Използват се разнообразни методики, като предлагането на продукти за теглене по интернет, сезонни пропуски до бази с игрално съдържание и други подобни. Причина за това е фактът, че повечето конзолни геймъри всъщност не плащат за игрите. Това е установено при изследване на компанията Newzoo, която се занимава с анализи в игралната сфера, предаде Game Spot.

Американците, които играят на конзолни игри са 82 милиона души, но само около 36 милиона от тях всъщност си купуват заглавията, на които играят. Това прави 44%. Останалата част от геймърите или 56% не харчат пари за конзолни игри.

Причина за това е споделянето на игри между членове от семейството и приятелски кръгове. 85% от онези 36 милиона, които все пак си купуват игри, плащат за нови заглавия, но и за такива, които са втора употреба. 25% от купувачите отделят половината от бюджета си за игри, за да купуват употребявани дискове. Все пак, 77% от парите, плащани за игри отиват за нови заглавия, докато 23% са за продукти, които са втора употреба.

Анализаторите на Newzoo са отбелязали, че продажбата на употребявани заглавия е добре дошла за търговците, но ситуацията е съвсем различна при създателите на игри, които изобщо не харесват тази практика и всячески се опитват да я прекратят.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
angelovarna
angelovarna

Да, купувам си ги (конзолата ми е: Sony PS3 Slim).