fbpx
7.6 C
София

7 полезни съвети и трикове в Steam, за които трябва да знаете

Използвайте тези "хакове" за Steam, за да се възползвате максимално от платформата

Най-четени

Steam е една от любимите платформи за игри на много хора – лесно е да се ориентирате в нея и има много разпродажби, особено сега по празниците. Можете да играете игри сами или с приятели, а Steam е съвместима с контролери на трети страни. Ако знаете къде да търсите, услугата може да предложи много повече от огромен избор на игри, пакетни оферти и лекота на използване на платформата като цяло.

От Cnet представят някои съвети и трикове, които всеки потребител на Steam трябва да знае, за да се възползва максимално от платформата.

Споделяйте библиотеката си с приятели

Ако имате огромна библиотека с игри в Steam, е възможно да я споделите с приятелите и семейството си. Можете да изберете до пет потребители, които да имат достъп и да използват библиотеката ви на 10 устройства, които сте оторизирали.

Отворете приложението Steam и щракнете върху Steam в горния ляв ъгъл на екрана. Изберете Настройки (при Windows) или Предпочитания (при Mac) и изберете Семейни в страничното меню. Щракнете върху квадратчето с надпис Разрешаване на споделяне за този компютър.

Можете също така да отмените достъпа, като щракнете върху потребителското си име в горния десен ъгъл на приложението Steam и изберете За акаунта в падащото меню. Оттам превъртете надолу до Семейни настройки и щракнете върху Управление на библиотеката в „Семейно споделяне“. В менюто Статус на споделянето щракнете върху Отмяна на всички устройства или акаунти, до които вече не желаете да имат достъп до библиотеката Ви с игри.

Включване на „Steam Guard“ и двуфакторно удостоверяване

Steam Guard може да послужи като полезен инструмент за осигуряване на допълнително ниво на сигурност срещу неоторизиран достъп до вашия акаунт. За да го настроите в приложението за настолни компютри или в браузъра, щракнете върху потребителското си име в горния десен ъгъл. Щракнете върху Steam горе в ляво, в падащото меню изберете Настройки Управление на Steam Guard за акаунта.

Когато функцията Steam Guard е активирана, можете да изпращате кодове на телефона или електронната си поща, както и да деактивирате други компютри или устройства, различни от тези, които използвате в момента и които може да са запазили информацията ви за вход. Steam препоръчва да изпращате кодове за Steam Guard на телефона си, за да служат и като двуфакторно удостоверяване.

Настройка на „Семеен изглед“

Семейният изглед може да служи като полезен инструмент за възрастни, които споделят акаунт с по-млади потребители. Тази функция позволява на семействата да персонализират кои части на Steam са достъпни за други потребители. За да започнете, влезте в акаунта в Steam, който детето ви ще използва, щракнете върху менюто на Steam в горния ляв ъгъл и изберете Настройки (Предпочитания за Mac). Изберете раздела Семейни и щракнете върху Управление на „Семеен изглед“.

Изберете до какво да има достъп защитеният акаунт в Family View (Семеен изглед), например до Само игри, които аз избера или до Всички игри, както и до онлайн съдържание и социални функции. След като сте доволни от избора си, щракнете върху Следващо.
Ако сте избрали опцията Само игри, които аз избера, Steam ще генерира списък с всичките ви игри и можете индивидуално да щракнете кои игри искате да бъдат защитени с ПИН код.
Щракнете върху Следващо, потвърдете имейл адреса си за възстановяване и щракнете отново върху Следващо.
Създайте и въведете отново своя ПИН код и щракнете върху Следващо. Steam ще изпрати код за проверка на вашия имейл адрес за възстановяване, въведете този код, когато бъдете подканени, и щракнете върху Следващо, за да завършите процеса.
За да изключите Семейния изглед, върнете се в Управление на „Семеен изглед“ и щракнете върху Изключване на „Семеен изглед“.

Как да използвате функцията Steam Remote Play

Функцията Steam Remote Play ви позволява да играете локални игри за няколко играчи с приятели и семейство. Според Steam един играч притежава и управлява играта, а до четирима играчи могат да се присъединят към нея. За да намерите списък със съвместими игри с Remote Play, отворете приложението Steam, влезте в Магазин, и изберете категорията Steam Remote Play.

За да започнете сесия, стартирайте играта си, уверете се, че приятелите ви са влезли в Steam от своите устройства и отворете Steam Overlay в играта. Намерете списъка си с приятели и щракнете с десния бутон на мишката върху имената на хората, с които искате да играете, след което щракнете върху Remote Play Together (Играйте заедно). Можете да започнете да играете, след като всички поканени са приели.

Как да създадете собствена колекция с игри

Steam съхранява игрите ви в азбучен ред в лявата част на екрана, но ако имате огромна библиотека от игри, или искате още по-добра организация, можете да създадете собствена колекция. В приложението Steam щракнете върху Библиотека и от падащото меню изберете Колекции. Дайте име на колекцията си и натиснете върху Създайте колекция. Оттам просто плъзнете и пуснете всички игри, които искате да включите в нея. Колекцията ще се запази автоматично. Тези игри ще бъдат организирани под името на вашата колекция в лявото странично меню вместо в по-големия азбучен списък.

Можете също така да изберете Динамична колекция, като следвате същите стъпки. Динамичните колекции използват филтри за създаване на колекции, които непрекъснато се актуализират, когато добавяте повече игри в библиотеката си.

Добавяйте и играйте игри, които не са за Steam

Можете лесно да играете игри, които не са налични в платформата Steam. За да добавите игра, която не е от Steam, в библиотеката си, отворете приложението Steam и щракнете върху Добавяне на игра в долния ляв ъгъл на екрана. Оттам щракнете върху Добавяне на игра, която е извън Steam.

Steam ще отвори прозорец със списък на всички игри, открити на вашето устройство. Поставете отметка в квадратчето до играта, която искате да добавите, и щракнете върху Добавяне на избраните програми. Ако не виждате желаната игра, щракнете върху Преглед и Steam ще разшири резултатите от търсенето. Намерете желаната програма и щракнете върху Отвори. Уверете се, че програмата или играта е поставена в квадратчето в прозореца Добавяне на игра и щракнете върху Добавяне на избраните програми.

След това трябва да можете да видите играта или програмата, която сте добавили, в азбучния списък на библиотеката си в лявата част на екрана. Когато щракнете върху играта, на страницата вероятно ще има малко или никаква информация, тъй като тя вероятно не е налична за Steam.

Персонализиране на скоростта на теглене

Тъй като Steam използва интернет за изтегляне на игри, стартирането на играта може да отнеме малко или много време. Но ако интернет връзката ви е бавна, изтеглянето на игра чрез Steam вероятно няма да остави скорост за изтегляне на нищо друго. Така че, ако искате да изпълнявате няколко задачи по време на изтеглянето, можете да ограничите скоростта на изтегляне на Steam.

Щракнете върху Steam в горния ляв ъгъл на приложението и изберете Настройки. Щракнете върху Сваляния и след това поставете отметка в квадратчето до Ограничаване на трафика до. Оттам можете да въведете предпочитаната от вас скорост на изтегляне и да щракнете върху Добре. Можете да коригирате или премахнете ограниченията по всяко време.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини