fbpx
13.8 C
София

85% от хората над 65 години в проучване на Samsung UK играят видео игри

Най-четени

Вече не само на тийнейджърите трябва да се казва да спрат да играят, за да дойдат на вечеря. Но на новото поколение геймъри може да се наложи да викате още по-силно. Проучване на хора над 65 години на Острова, които се интересуват от игри, показва, че 85% от тях играят видеоигри поне веднъж седмично, а 36 % играят всеки ден.

Много от тези баби и дядовци геймъри казват, че за първи път започват да играят по време на затварянето за COVID-19.  А сега го правят редовно, за да поддържат ума си активен.

Проучванията показват, че игрите могат да повишат мозъчната активност на възрастните хора и да предотвратят деменцията.

Според новото изследване 42% от възрастните геймъри го правят, за да се сближат и да прекарват време с членове на семейството си от всички възрасти. Докато 51% обичат да играят сами, 42% обичат да играят с – или срещу – децата или внуците си, а 44% – с партньора си.

Това е особено актуално през зимата, когато за много възрастни хора е по-трудно да излязат от къщи и да се срещнат с хора.

Но те не са мотивирани само от своите роднини, тъй като една четвърт от тях разкриват, че играят, за да поддържат мозъка си ангажиран. Доказано е, че някои игри за трениране на мозъка помагат на възрастните хора да се справят по-добре с ежедневните задачи и да подобрят шофирането си.

Повече от една пета казват, че заниманията с PlayStation или Xbox им помагат да подобрят настроението си. Други 23% смятат, че те ги успокояват, тъй като „отвличат вниманието им от забързания свят“.

Изследването е проведено от Samsung UK, като анкетират 1000 възрастни британци на възраст над 65 години, които са играли или биха се интересували от компютърни или видеоигри.

От тези, които се интересуват от видеоигри, но все още не са играли, 32% казват, че причината за това е „неразбиране на технологията“. Други 31% са заявили, че все още имат нужда някой да им обясни как да играят, а 29% са казали, че не смятат, че разполагат с подходящото оборудване за това.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини