Activision е дала $6,7 милиона за рекламиране на Destiny в телевизията

0
22

По агресивност, рекламната кампания на онлайн екшън-играта Destiny може да се сравни единствено с гейм-сериала Assassin’s Creed. Но ако разходите за реклами от страна на Ubisoft можем да кажем, че са впечатляващи, то цената на маркетинга на Activision можем спокойно да наречем баснословна. Само телевизионните реклами на играта в САЩ са стрували на компанията 6,7 милиона щатски долара.

Според данните на аналитиците от iSpot.tv, тази сума Activision е изхарчила за показването на два рекламни клипа – филмовия вариант Become Legend и трейлъра преди започването на продажбите. Считано от 21-ви август, тези клипове са показани в ефира на 21 телевизионни канала над 900 пъти.

Тези реклами са показани над 200 пъти по време на 12-дневния маратон на „Семейство Симпсън„, показван от телевизионния канал FXX, който събира в най-гледаното време повече от 1,3 милиона зрители. Оказа се, че по време  на този анимационен сериал, са показани около 87% от рекламното време на стартовия трейлър.

Най-много усилия са вложени за показване на рекламите по време на мачовете на Националната Футболна Лига. За да заинтересуват многобройната спортна аудитория, компанията е платила $2 милиона.

Destiny има всички шансове да стане една от най-продаваните игри за тази година. През първото денонощие компанията снабди магазините с Destiny-дискове за около половин милиард долара. Дебютът на играта е изключително успешен на британския чарт и изглежда, че всички разходи бързо ще бъдат възстановени.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари