Activision пускат нова безплатна версия на Call of Duty в Китай

0
13

Американските геймъри със сигурност имат за какво да завиждат – за да играят Call of Duty те плащат по $60 годишно. Китайците, които ще получат играта по-късно тази година обаче няма да плащат абсолютно нищо. Activision са разработили нова напълно безплатна версия на хитовата си игра, с която ще се опитат да спечелят този нов за нея пазар.

Компанията е решила да смени тактиката си, за да е в унисон със ситуацията на китайския пазар, в който лидерско място заемат не конзолите за видео игри, а интернет кафетата, където геймърите се събират, за да играят главно безплатни игри, които генерират приходи чрез продажба на виртуални стоки. Activsion ще възприемат абсолютно същия модел, за да направят играта достъпна за потребителите и доходоносна за самите тях.

За да си осигурят успех от Activision са сключили договор с една от големите интернет компании в Китай – Tencent Holdings – която се занимава с доставка на игри и социални услуги и онлайн търговия. Това не е първото подобно бизнес решение в историята им – преди седем години те възприеха същата стратегия при представянето на World of Warcraft в азиатската страна.

Що се отнася до играта, тя има чисто нов дизайн и сюжет и малко по-различно име – Call of Duty Online. Activsion са я разработвали две години с помощта на китайско гейм студио. Изборът на партньор съвсем не е случаен – те са искали да бъдат сигурни, че крайният продукт ще се хареса на тамошната аудитория. Разработването на тази версия на играта е струвало точно толкова, колкото и създаването на оригиналното заглавие – около $50 милиона годишно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари