По случай анонсирането на новата Call of Duty игра, в интернет се появи специален сайт с предизвикателство за най-посветените. Той представлява машината Енигма, която беше използвана от немците за криптиране на важна информация по време на втората световна война.

Естествено, феновете бързо намериха кода за Енигма, който бе скрит в последното тийзър изображение на нацисткия зомби режим в CoD:WWII. Въвеждането на IUFDJ BHLOP JMUBA с копчетата на екрана водят до съобщението „нов ужас се приближава“, вероятно препратка към зомби режима. След това обаче се появява досие с две снимки – една на Фредерик Барбароса (или средновековния романски император Фредерик I) и известната картина на Рафаело „Портрет на млад мъж“. Очевидно изображението на императора води до операция „Барбароса“ за нашествието на Германия. Картината е открадната от нацистите по време на войната и е с неизвестно местоположение от 1945-та година, което все още не се връзва с играта.

Освен това се оказа, че зад клавиатурата на Енигма са принтирани координати, водещи към центъра на Дюнкерк, крайбрежна комуна във Франция и гореща точка по време на войната. Все още не се знае какво точно означава всичко това във връзка със самата Call of Duty:WWII. Вероятно те насочват към обстановката в играта. Нещата обаче ще станат ясни само когато тя излезе чак на 3-ти ноември (или ако Activision не предпочете да разясни въпросните детайли).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари