Activision спечели делото срещу Modernwarfare3.com

0
14

Много от вас може да помнят, че преди няколко години геймър регистрира сайта Modernwarfare3.com, от който Activision, изглежда, по това време не са имали полза. Компанията направи грешката да позволи на човека да прави каквото си иска с домейна. Геймъра обаче, вместо да го направи фенсайт или подобен проект, реши да демонстрира омразта си към Call of Duty франчайза и да рекламира Battlefield 3 като в пъти по-добрата игра.

Моментално от Activision се активизираха и направиха всичко по силите си да осъдят собственика на сайта. Преди два дни съда обяви Activision за победител, като по този начин компанията получи правата над сайта.

Потребителя, на който сайта принадлежеше доскоро се казва Anthony Abraham, а домейна бе регистриран през 2009г., когато Activision анонсираха Modern Warfare 2. Националният Арбитрарен Форум изиска от компанията доказателства, че името Modern Warfare е тяхна запазена марка и че името на сайта е „объркващо подобен“, което не бе особено трудно за разпространителя. Компанията също така трябваше да докаже, че досегашният и собственик не е имал никакво право или интереси в държането на домейна и най-вече, че го е ползвал за да „навреди“ на Activision. Последното също не бе особено трудно за доказване.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за