Activision съжаляват за Guitar Hero

0
21

От Activision си признаха, че закриването на Guitar Hero франчайза, все пак „може и да не е било“ най-доброто решение на компанията. В интервю за Gamasutra финансовият директор на Activision Thomas Tipple разкри някои от проблеми, които доведоха до прекъсването на поредицата.

„Guitar Hero може би не получи нужното внимание от нас, което бе нужно за серия от такъв калибър. Смятам, че от тази случка можем да си вземем доста поуки. Имаше редица елементи във франчайза, както и взаимоотношението ни с представителите на музикалната индустрия, които наистина услоужняваха процедурата по направата на игрите. Ако се завърнем към нея и когато се завърнем към нея, с преоткрити идеи за това как трябва да се усеща играта, смятам, че ще сме си научили урока. Очевидно е, че потребителите все още имат много обич към поредицата.“

Още през април, два месеца след като серията бе прекъсната, Activision побързаха да споменат, че серията не е окончателно закрита, но няма планове да прави игри във франчайза в скоро време. Но това не им попречи да уволнят 500 човека работещи над Guitar Hero, които през годините са донесли на компанията над $1 милиард.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за