Activision съобщи, че The Amazing Spider-Man излиза догодина

0
22

Activision съобщи, че играта The Amazing Spider-Man ще излезе на пазара през 2012 година. Заглавието се разработва от игралното студио Beenox, което е отговорно за последните игри от серията Spider-Man, предаде Eurogamer.

Излизането на The Amazing Spider-Man ще съвпадне с дебюта на игрален филм със същото име. Играта няма да следва директно сценария на филма. Вместо това е избран по-различен подход. Там където свършва историята на кинопродукцията ще започнат приключенията на геймърите в играта.

В The Amazing Spider-Man движението из нюйоркския квартал Манхатън ще може да се извършва свободно. Разработчиците на играта са обещали и много подобрения при навигацията и битките, които са еволюирали доста в сравнение със старите заглавия от серията.

Любопитна подробност е, че вече има игра, наречена The Amazing Spider-Man. Тя излезе през 1990 година и беше разработена от Oxford Digital Enterprises Ltd. Заглавието дебютира за системата Amiga, но по-късно беше портнато за актуалните по това време платформи MS-DOS, Commodore 64 и Atari ST. В началото на играта ставаше ясно, че съпругата на Spider-Man е отвлечена от Mysterio. Целта на играчите беше да я спасят, преминавайки през множество опасности. В заглавието бяха пародирани различни филмови продукции. По-долу можете да видите как изглежда обложката на 21-годишната игра.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари