Activision ще освободи голяма част от разработчиците си

0
324

Освен Crytek, Activision също планира преразпределение на екипите си… или по-точно редукция. Според Блумбърг, компанията планира да освободи част от персонала си на 12-ти февруари (вторник), като уволнените могат да бъдат стотици. Според Блумбърг това е част от преструктуриране: „с цел централизирани функции и увеличени приходи“. За потенциалните освобождения се говореше още сред разработчиците в края на миналата година, макар няма официална информация.

Друга причина са може би неуспехите на компанията през 2018-та година. Overwatch все още се радва на стабилно число постоянни играчи, но пък Hearthstone е загубила популярност. Продажбите на Destiny 2: Forsaken експанжъна също са били незадоволителни. Заедно с всичко това студиото Bungie не дочака оптимизацията на персонала и само се отдели от Activision Blizzard миналия месец, нарушавайки договора с компанията. Миналата година Activision Blizzard се сбогува с няколко водещи фигури сред редиците си. Това са директорът на Activision Publishing Ерик Хиршбърг, съоснователят на Blizzard Майк Морхайм, и двамата главни финансови мениджъри, Спенсър Нюмън и Амирта Ахуя.

Въпреки очевидното затягане на колана, Activision Blizzard нямаше проблем да награди новия ѝ главен финансов директор Денис Дъркин с премия от 15 милиона долара (защото е приел работата), заедно с $900 хиляди заплата и още един бонус от $1,35 милиона. Аналитиците предвещават продажбите на Activision да спаднат с два процента тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за